10% reducere la 5-9 rezerve comandate, și 20% reducere de la 10 rezerve
Livrare gratuită
+4031 005 0360
0.00 lei 0

Coș

Nu ai niciun produs în coș.

Finalizare

Strategii de marketing hotelier și rolul scent marketingului în fidelizarea clienților

Exista mai multe metode a atrage succesul în domeniul hotelier. Aflați cum sa fidelizati clientii, inclusiv cu ajutorul scent marketingului

În condițiile în care industria hotelieră a suferit recent o lovitură destul de puternică, să atrageți clienți a devenit unul dintre cele mai importante aspecte ale business-ului. Totuși, pentru turiști nu va fi suficient doar să oferiți prețuri bune sau experiențe așa zis de neuitat, ci și să construiți reputația brandului. 

Desigur, există mai multe metode de a face asta, sub forma diverselor strategii de marketing hotelier. Descoperiți care sunt acestea, dar și cum se intersectează cu scent marketingul în România și peste hotare. 

Pe ce bază se construiesc strategiile de marketing hotelier? 

La fel ca în cazul oricărei strategii de marketing, recomandat va fi ca primul pas să aibă în vedere identificarea clienților țintă, dar și a obiectivelor de business. În plus, în funcție de tipul de hotel, de preferat ar fi să aveți un mesaj diferit pentru turiștii locali și cei internaționali. În plus, nu uitați de factorul adaptabilitate: piața se schimbă constant, așadar strategiile trebuie să evolueze în același ritm. 

Cele mai bune strategii de marketing hotelier

Iată care sunt cele mai bune strategii pentru atragerea clienților: 

Investiți în prezența online 

Marketingul s-a mutat de mult în online și la fel trebuie să o facă și afacerea dumneavoastră. Poate că hotelul este minunat și oferă experiențe unice, dar cum vor afla oamenii despre el? Pentru a stabili o prezență puternică în online va fi necesar să:

  • Investiți în SEO. Un site adus la zi și optimizat va atrage mult mai mulți vizitatori care se pot transforma lesne în vizitatori fizici ai hotelului. Majoritatea celor care vor să călătorească vor căuta un hotel cu ajutorul unui motor de căutare, iar primele rezultate sunt cele mai accesate. Așadar, alegeți să lucrați cu agenții care să optimizeze site-ul atât din punct de vedere al cuvintelor cheie, dar și al conținutului valoros;
  • Investiți într-un site de calitate care să spună o poveste frumoasă, dar în același timp să funcționeze brici și să fie optimizat inclusiv pentru dispozitivele mobile;
  • Pe lângă prezența și activitatea pe site, investiți într-o prezență puternică pe social media. Cu ajutorul platformelor precum Facebook și Instagram clienții pot face promovarea în locul dvs., asta dacă experiența le-a făcut plăcere. Postați online toate reducerile, promoțiile speciale și avantajele oferite prin parteneriate cu agenții de turism, cardurile de puncte și așa mai departe. Pentru promovare extra n-ar strica nici colaborările cu influencerii;

Puneți accentul pe experiențe (de preferat unice) 

Așa cum spuneam și mai sus, trendurile evoluează și o dată cu ele trebuie să evolueze și afacerea. Într-o lume în care oricine poate accesa doar prin câteva apăsări de buton orice fel de serviciu, experiența oferită de un hotel poate face diferența și poate atrage atenția clienților. 

Generațiile actuale nu doar că apreciază experiențele cu sens, dar sunt și dispuse să cheltuie sume considerabile dacă hotelul le poate oferi activități sau alte beneficii unice. Cu alte cuvinte, hotelul trebuie să aibă o nișă, un branding personal și un identificator clar. În ceea ce privește experiența, sfatul nostru este să vă bazați pe stimularea simțurilor. 

Simțurile creează emoții, care le rândul lor dau o stare bună sau rea, dar cel mai important, dau naștere amintirilor. Dacă ați reușit să faceți un turist să simtă ceva deosebit, atunci el sau ea va asocia acea senzație, de preferat pozitivă, cu o amintire/un moment în care s-a simțit bine, și va vrea să revină. Cel mai probabil va recomanda hotelul și cunoscuților. 

Pentru a stimula văzul ați putea miza pe un design deosebit al camerelor și pentru televizoare cu o imagine impecabilă, de preferat cu acces la platforme de streaming, pentru ca locatarii să-și poată urmări formele de divertisment preferate. De asmenea, puteți furniza informații utile pe TV-uri, de exemplu filmulete cu obiective turistice/activități din cadrul hotelului/informații despre servicii și așa mai departe. 

În ceea ce privește auzul, alegeți muzică relaxantă în zonele comune, muzică ce poate contribui la crearea unei anumite atmosfere. 

Așa cum aroma marketingul a dovedit-o în nenumărate rânduri, și mirosul joacă un rol deosebit de important. El poate deveni chiar imaginea hotelului dvs., dacă este bine ales, poate să-i ajute pe oaspeți să se bucure mai mult de o anumită experiență (o seară relaxantă în barul hotelului sau în cadrul unui atelier) sau pur și simplu să-i determine să petreacă mai mult timp în anumite zone de interes. Inclusiv în camere puteți include difuzoare speciale precum cele de la Market Aroma Home

Cu ajutorul mirosurilor ați putea chiar să vă stimulați oaspeții să încerce diverse experiențe noi pe care și le vor aminti cu siguranță: un miros plăcut în restaurantul hotelului îi va determina mai mult ca sigur să se întoarcă. Aflați mai multe despre Aroma marketing în hoteluri și veți descoperi și alte căi de a o folosi în avantajul businessului. 

În ultima vreme din ce în ce mai mulți clienți din industria hotelieră apelează la serviciile de aroma marketing și își construiesc întreaga strategie de promovare în jurul acestui serviciu. 

Ieșiți în evidență 

Există mai multe metode prin care un hotel poate ieși în evidență. Iată câteva dintre acestea: 

  • Are o comunicare continuă cu clienții, înainte, în timpul și după ce aceștia au plecat de la hotel și folosește problemele semnalate pentru a îmbunătăți serviciile;
  • Oferă diverse programe de fidelizare și vouchere în cazul recomandărilor;
  • Pune accentul în orice comunicare pe caracterul unic al hotelului și scoate în evidență punctele forte ale acestuia;
  • Oferă experiențe personalizate, dar și recomandări de activități și obiective de vizitat în funcție de profilul clientului. Aici pot fi incluse și opțiunile de upsell;

Aplicați toate aceste strategii și rezervările nu vor întârzia să apară. Tot ce mai trebuie să faceți este să vă asigurați că experiența va fi una memorabilă.

Lăsați un comentariu

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.

    S-ar putea să-ți placă și

    2024 © Copyright. Toate drepturile rezervate.
    Politica de Confidențialitate Termeni și Condiții

    Aplicați pentru en-gros

    Trimiteți cererea dvs.

    Test gratuit

    Alege un parfum exclusiv